top of page

Resultater med Mimos 

Behandling av flatt hode

Hvilket resultat du kan oppnå med Mimos, avhenger av forskjellige variabler. Mimoer fungerer ved å avlaste hodet slik at hodet kan runde den flate siden ut uten å laste på hodet. Derfor fungerer Mimos best når hodet vokser raskest, dvs. barnets første 6 måneder av livet, men du kan påvirke ditt barns hovedform til fontanellen har lukket seg

Anbefalinger når du behandler

et flatt hode:

  • Gjør en avtale med en fysioterapeut for å få en behandlingsplan

  • Minimer tiden i bilstoler og enheter der babyen er 45 grader, selv om du bruker Mimos-pute.

  • Gjør magen hver dag og med jevne mellomrom

  • Bruk Mimos når babyen bruker tid på ryggen, babygym, seng og barnevogn. Bær babyen din, så avlaster du alt presset i hodet.

  • Variere posisjon på barnet under for eksempel amming og andre anledninger når banneret får belastning på hodet
     

Tidlig deteksjon er definitivt den beste måten å korrigere hele asymmetrien. Imidlertid er det ikke for sent etter 6 måneder å korrigere et flatt hode, men etter hvert som hodet vokser saktere, kan resultatene variere avhengig av hvor hard hodeskallen er, hvor raskt barnets hudhode vokser å graden av asymmetri. Når det er sagt, ønsker vi å øke informasjonen om platehodene slik at flere foreldre vet hvordan de kan forhindre og kunne oppdage det platehodet i tide.

printing only 0191.jpg
printing only 0124.jpg
_DSC1213.jpg

VIKTIG! Selv om du forhindrer en flathead, er det andre årsaker til en flathead, som genetikk eller veldig mykt hode som uansett kan forårsake en flathet. Å korrigere og forhindre en flathead er så individuell siden et mykt hode kan bli flatt med bare 1 time om dagen i et bilsete, i mellomtiden vil et hardere hode forbli rundt, selv om han bruker 3 timer om dagen i bilstolen. Vær oppmerksom og se på babyens hode.

bottom of page