top of page

FAQ's

 • 1. HVA ER MIMOS®?
  Mimos® er et spesialdesignet kudde for forebygging og korrigering av kraniale misdannelser hos spädban. Mimos®-produktene er helt håndlaget i Barcelona (Spania) under den internasjonale kvalitetsstandarden ISO 13485.
 • 2. HVORFOR MIMOS® INGEN VANLIG PUTE?
  Mimos® har et terapeutisk hensikt. Mimos®-produkter er sertifiserte medisinske enheter klasse I og overholder europeiske standarder av høyeste kvalitet og sikkerhet som gjelder for disse produktene. Dette er grunnen til at Mimos® ikke er en vanlig pute, selv om den kan tas feil som en på grunn av bruksformen.
 • 3. HVORFOR ER MIMOS® EFFEKTIV?
  Takket være den anatomiske designen og materialene som ble brukt i produksjonen, fordeler Mimos® vekten på babyens hode på et større område, og unngår punkter med høyere trykk, som er den viktigste årsaken til posisjonsmessige kraniale deformiteter. Videre tillater den tredimensjonale strukturen til materialet å oppnå et pustende og hypoallergen produkt som klarer å redusere trykket under babyens hode opptil 4 ganger, og dermed bidra til riktig utvikling av babyens hode. Flere kliniske studier har vist sin effektivitet, som er høyere i løpet av de første 6 månedene, fordi skallen er spesielt formbar og myk i løpet av denne perioden. Etter denne tiden blir det mer utfordrende å rette opp denne typen deformiteter på grunn av det faktum at skallen får mer konsistens. Imidlertid er det frem til en alder av 16-18 måneder (når fontanellene vanligvis stenger) at det fremdeles vil være mulig å rette dem, og enda viktigere, for å forhindre at de blir verre. Av denne grunn blir forebygging og tidlig oppmerksomhet avslørt som den beste måten å takle denne tilstanden, ved å veksle bruken av Mimos® med andre teknikker som bruk av babybærere og magetid, eller til og med i kombinasjon med ortotiske band hvis tilfellet. krever det.
 • 4. ER MIMOS® ET SIKKT PRODUKT?
  Ja. Sikkerhet er et essensielt element og som har størst relevans i utviklingen av våre produkter. Av denne grunn har vi utført forskjellige studier som støtter dens sikkerhet. Sertifiseringene er oppnådd: Anti-Suffocation Certification - av TÜV Rheinland Luftstrømssikkerhet Testet - av Bureau Veritas CO2 Omhåndtering sikkert Europeisk sikkerhetssertifisering - EN 71-1 “Trygt for barn 0-3 år” Internasjonal kvalitetsstandard for medisinsk utstyr - ISO 13485 Medisinsk utstyr i klasse I i samsvar med europeisk lovgivning - CE-merking Tekstilsikkerhetssertifisering Oeko-Tex® 100 - Fri for skadelige kjemikalier “Safe for babyer”
 • 5. KAN MIN BABY BRUKE MIMOS® TIL Å SOVE?
  Ja. Mimos® har bestått de mest uttømmende sikkerhetstestene, og takket være den anatomiske utformingen tilbyr bevegelsesfrihet til babyen slik at han kan innta den stillingen som er mest behagelig for ham å hvile. Anbefalingene som fraråder bruk av puter er basert på deres form og spesielt på risikoen for kvelning. Her skiller Mimos® seg ut og gjør en forskjell med hensyn til babyputer, takket være sikkerhetssertifiseringene som er nevnt tidligere (punkt 4). 94% av det totale volumet av Mimos® er luft.
 • 6. HVORDAN BRUKER JEG MIMOS®?
  Plasser babyen i liggende stilling (med forsiden opp) og med hodet på det sentrale hulrommet på puten. Den er designet for å brukes når babyen legger seg, enten hviler eller leker, og tilpasser seg perfekt til enheter som barneseng eller mose kurver, og er også egnet til bruk i barnevognen eller gruppe 0-enheter (størrelse P). Under ingen omstendigheter skal babyen plasseres på magen (med forsiden ned), da Mimos® ikke er designet for å brukes i denne stillingen. Det er viktig å alltid følge bruksanvisningen som følger med produktet for å oppnå maksimal effektivitet og opprettholde dens egenskaper.
 • 7.KAN MINE BABY SOVE PÅ SIDEN NÅR DU BRUKER MIMOS®?
  Mimos® er spesialdesignet for å sove og hvile på rygg (med ansiktet opp), og effektiviteten avhenger av dette. Videre anbefaler eksperter at babyer hviler i liggende stilling, og det har vært prinsippet som ble fulgt i de kliniske studiene. Likevel tilbyr Mimos® total bevegelsesfrihet til babyen slik at han kan vri hodet på begge sider. Effekten har blitt vist når babyens hodestøtt riktig på puten og ryggen er på madrassen (med forsiden opp).
 • 8. NÅR KAN BABY MITT STARTE MIMOS®?
  Mimos® kan brukes siden fødselen av babyen. Den er tilgjengelig i forskjellige størrelser for å passe til hvert vekststadium av babyen, også premature babyer. Avhengig av alder hvor den begynner å bli brukt og tilstanden til babyens hodeskalle, kan Mimos® ha et forebyggende eller korrigerende formål. Det anbefales sterkt å bruke Mimos® i løpet av de første seks månedene av livet, fordi det er i denne perioden hvor babyens hode vokser raskt og hodeskallen er spesielt formbar, og derfor mer mottakelig for effekten av Mimos®. Av denne grunn oppnås bedre resultater i løpet av denne perioden.
 • 9. ER MIMOS® EFFEKTIV UTEN DEKKING?
  Ja. Kliniske studier er utført med og uten dekning, og de viste lik effekt. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste å bruke dekslet av hygieniske årsaker, siden det er et produkt som er mottakelig for å bli skittent (svette, spy osv.). Mimos® dekselet er laget av 100% bomull og kan vaskes for hånd eller maskin i varmt vann ved maksimal temperatur på 40 ºC. Takket være bruken av et deksel, trenger ikke puten å vaskes så ofte, og dermed vil tidlig forringelse av materialet unngås. Vi anbefaler å bruke Mimos®-dekslet utelukkende for å opprettholde pusteegenskapen til puten, siden andre deksler kan være utrygge å bruke og føre til kvelning. Dessuten tilpasser den seg perfekt til putens form og størrelse.
 • 10. FOR HVORDAN LANG KAN MY BABY BRUKE MIMOS®?
  Hver Mimos®-størrelse er egnet for en bestemt tidsperiode som er basert på babyens kraniale omkrets. Vi anbefaler å flytte til øvre størrelse før du oppnår grenseverdien for størrelsen som er i bruk. Mimos®-effektiviteten er større i løpet av de første seks månedene av livet, men den kan være effektiv til de kraniale fontanellene stenger (16-18 måneder). Etter denne tidsperioden kan babyen fortsette å bruke puten som et supplement til hvile.
 • 11. MIN BABY ER 6 MÅNEDER GAMLE OG LIDER FRA PLAGIOCEFALY. KAN JEG KORRIGERE DET MED MIMOS®?
  Mimos® fordeler trykket under babyens hode mens den vokser. I løpet av de første månedene av livet vokser babyens hode med høy hastighet, men veksthastigheten avtar gradvis, og det er derfor forbedringen er bedre når Mimos® brukes i løpet av de første seks månedene av livet. Inntil fontanellene stenger, er det imidlertid fortsatt muligheten for å korrigere kranial asymmetri. I hvilken grad Mimos vil være i stand til å korrigere deformiteten vil avhenge av flere faktorer som selve kranialmorfologien, alvorlighetsgraden av asymmetrien, babyens alder og veksthastighet på skallen, som kan variere mellom babyer. Det er viktig å få en behandlingsplan fra en profesjonell (barnelege, osteopat og / eller fysioterapeut) som lar deg følge opp utviklingen.
 • 12. MINE BABY LIDER FRA SCAPHOCEPHALY. KAN JEG BRUKE MIMOS®?
  Mimos® er spesielt designet for å korrigere Plagiocephaly og Brachycephaly, men har også vist effektivitet mot noen spesielle tilfeller av Scaphocephaly.
 • 13. HVORDAN VEGLER JEG DEN RETTE STØRRELSEN FOR BABYEN MIN, OG HVORFOR ER DET VIKTIGT ?"
  Mimos® er tilgjengelig i fem forskjellige størrelser. Verdien som brukes til å velge størrelse er kranial omkretsen, og husk alltid babyens alder. Alle størrelser gjør det mulig å oppnå den forventede trykkavlastningseffekten så vel som en riktig støtte i livmorhalsområdet. * Størrelse P er den samme som størrelse S, men uten kantene. Det er bare nødvendig for noen modeller av barnevogner der de andre størrelsene ikke passer. Mimos Pute størrelse P kan brukes i gruppe 0-enheter når de blir brukt som barnevogn eller mens babyen hviler, men av sikkerhetsgrunner er den ikke godkjent for bruk med bilen i bevegelse. MERK FØLGENDE. Det kan være unntak på grunn av genetikk. I tvilstilfeller, kontakt vår kundeservice for å få hjelp. A. Jeg kommer til å begynne å bruke Mimos® for første gang. Babyen min er mindre enn 4 måneder gammel og har en kranial omkrets på 41 cm. Hvilken størrelse skal jeg bruke? Størrelse S. Hvis babyen din er mindre enn 4 måneder gammel og har en kranial omkrets på 41 cm, er det ikke sikkert at livmorhalsområdet (nakken) er utviklet tilstrekkelig til å bruke en M. B. Jeg kommer til å begynne å bruke Mimos® for første gang. Babyen min er mer enn 4 måneder gammel og har en kranial omkrets på 41 cm. Hvilken størrelse skal jeg bruke? Du kan begynne å bruke størrelse M. Hvis babyen din er mer enn 4 måneder og har en kranial omkrets på 41 cm, er livmorhalsområdet (nakken) mer utviklet, og du kan velge en M, selv om den også vil være innen området bruk av størrelse S. C. Babyen min har en kranial omkrets på 39 cm, men jeg foretrekker å kjøpe en M slik at han / hun kan bruke puten lenger. Kan jeg gjøre dette? Nei. Det er viktig å bruke riktig størrelse til rett tid for å oppnå forventede resultater. Ta hensyn til at størrelse S kan brukes til babyen har en kranial omkrets på 46 cm, noe som vanligvis skjer mellom 8 og 10 måneders alder.
 • 14. HVA ER ANBEFALINGEN FOR BRUKTE PUTER?
  Som medisinsk utstyr skal bruk av Mimos® være individuell, noe som betyr at hver baby skal ha sin egen Mimos®-pute. Den tilpasser seg formen til babyens hode takket være materialet som ble brukt i produksjonen. Etter en tids bruk kan formen bli endret, noe som reduserer effektiviteten. Av denne grunn anbefaler vi ikke å bruke en Mimos®-pute som tidligere har blitt brukt av en annen baby. Andre faktorer som bør tas i betraktning er lagringsforholdene og pleien av produktet, som kunne ha forandret egenskapene til produktet, samt selve hygienen.
 • 15. KAN JEG VASKE MIMOS®?
  Ja. Den kan vaskes for hånd eller i vaskemaskinen, alltid i kaldt vann (maks. 30 ° C) og ved hjelp av et program for delikate klær. Vi anbefaler å bruke en vaskepose og ikke blande den med andre klær for å beskytte den mot skarpe gjenstander. Den er enkel å vaske og tørker raskt (ikke egnet for tørketrommel).
 • 16. HVA MATERIAL ER MIMOS® LAGET AV?
  Mimos® er laget av et banebrytende stoff 100% polyester. Alle våre leverandører er Oeko-Tex®-sertifisert.
bottom of page